Bouwproject - Wij realiseren jouw nieuwe gebouw | Mahieu Construct

De fasen van een bouwproject

Geen bouwproject is hetzelfde. Toch kunnen we bij elk bouwproject vaak dezelfde fasen ontdekken. Van de voorbereiding en budgetbepaling tot het ontwerp en de uiteindelijke oplevering. Bij industriële bouwprojecten spelen zaken als de kostenefficiëntie, duurzaamheid en competitiedruk een grote rol.

Mahieu Construct combineert een niet te evenaren denkkracht met mankracht op het vlak van industrie- en agrobouw. Dat betekent dat jouw bouwproject altijd de nodige vaart krijgt, maar dat we ons ook flexibel opstellen doorheen het bouwproces. Jij bepaalt het tempo, wij voeren nauwgezet uit. In elke fase van het bouwproject kan je ook altijd rekenen op ons advies en ondersteuning.

 

1. De voorbereiding

Ga je voor nieuwbouw of renovatie? Bij nieuwbouw is vaak een strakke opleveringsdatum van belang. Bij renovatieprojecten is dan weer de continuïteit van je bedrijf belangrijk. Wij houden hiermee zoveel mogelijk rekening door te zorgen dat de werkzaamheden zodanig worden ingepland zodat je tijdens de verbouwing zoveel mogelijk beschikbaar blijft voor je klanten.

In de voorbereidende fase geeft ons team je grondig advies over welke bouwtechnieken en materialen je best gebruikt voor elk specifiek bouwproject. Ook bekijken we samen in hoeverre jouw gewenste planning haalbaar is. Ons bouwproces is zodanig geïndustrialiseerd waardoor we tal van elementen kunnen prefabriceren. Hierdoor neemt de afhankelijkheid van het weer op de werf af wat de snelheid van het bouwproject bevordert en plannen makkelijker maakt.Ook kunnen we vooraf leidingen integreren en achteraf makkelijker aanpassingen doorvoeren bij verbouwingen of eventuele bestemmingswijzigingen.

 

2. Bouwgrond vinden

Bij uitbreiding is dit uiteraard niet nodig. Maar als je gaat voor een nieuwe vestiging, dan moet je eerst op zoek naar bouwgrond. Daarbij moet je goed kijken naar de ligging, bereikbaarheid, regelgeving omtrent bedrijfsgronden, grondkwaliteit, risico op wateroverlast en uiteraard je eigen wensen en voorkeuren. 

Vermijd overhaaste beslissingen door eerst de bouwgrond goed te onderzoeken. Let ook op de bestemming en of je als bedrijf je daar mag vestigen. 

 

3. Ontwerp

Tijdens een eerder gesprek hebben we al jouw wensen in kaart gebracht en de beste mogelijkheden uitvoerig doorgenomen. Daarna beginnen we met de ontwerpfase. We maken een eerste 2D- of 3D-plan voor je op. Zo toetsen we meteen af of we jouw plannen goed hebben begrepen.

We zitten voor een tweede keer samen om de plannen te bespreken en de prijzen te bepalen. Transparantie en eerlijke communicatie is daarbij telkens de focus.

 

4. De pre-constructie fase

Nadat alle plannen zijn goedgekeurd, begint de pre-constructie fase. We zitten samen met alle betrokken partijen. De projectleider coördineert de uitvoeringsplannen en zet iedereen klaar in de startblokken. Daarna wordt gestart met de productie. De staalconstructie en betonmuren krijgen vorm in onze eigen ateliers.

 

5. De bouw

De materialen worden zoveel mogelijk kant-en-klaar op de werd geleverd. Door prefabriceren neemt de afhankelijkheid van het weer op de werf af. Dit zorgt ervoor dat jouw bouwproject de nodige vaart krijgt.

De constructies worden ter plaatse gefundeerd, gemonteerd en afgewerkt. Na een allerlaatste check-up of alles in orde is, geven we je de sleutel van je nieuwe pand af.

Klasse 7 bouwbedrijf

Mahieu Construct is een klasse 7 bouwbedrijf. Onze gespecialiseerde ingenieurs kunnen bogen op jaren knowhow en ervaring. Elk type gebouw ontwerpen ze minutieus en in nauw overleg volgens jouw specifieke eisen, actuele EU-, milieu- en andere regelgeving en met gepreciseerde berekeningsmethodes. 

Benieuwd naar de mogelijkheden of kosten? Neem dan contact met ons op.

Industriebouw & agrobouw

We zijn gespecialiseerd in de industriebouw & agrobouw. De productie van staalconstructies en betonconstructies doen we volledig zelf in onze 4 verschillende vestigingen in België. We werken met onze eigen calculators, ingenieurs, tekenaars en werfleiders. Wij zorgen voor duurzame, correct afgewerkte en onderhoudsvriendelijke bedrijfsgebouwen van de beste kwaliteit.

Neem hieronder een kijkje bij enkele van onze realisaties.

Advies nodig? Of een vraag voor onze experts?

Vul het onderstaande formulier in en wij antwoorden zo spoedig mogelijk.